V. Popoldne za korporativno integriteto

21.12.2016
»The buck stops here« (~Harry S. Truman~)

On making decisions and accepting the ultimate responsibility for those decisions.


Vabimo vas, da se nam pridružite na V. Popoldnevu za korporativno integriteto v poslovni praksi. »Kaj naredimo, ko gredo stvari narobe in se soočamo s kršitvami skladnosti poslovanja? Kje iščemo vzroke, ali kažemo s prstom na druge ali iščemo vzroke pri sebi? Kako popraviti »sistem«, odpraviti nastalo škodo in povrniti ugled?«

Kdaj? 9. januar 2017 ob 17. uri

Kje? Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani v Lila dvorani, Kardeljeva pl. 17

Organizator: Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Pravimo, da »smo vsi odgovorni za integriteto«, kljub temu pa, ko se pojavijo kršitve, pogosto hitro pokažemo s prstom na druge ali krivimo neučinkovite notranje kontrole. Ločitev odgovornosti za skladnost poslovanja hitro postane igra med »njimi in nami.« Na petem Popoldnevu za Korporativno integriteto bomo govorili o tem, kako premostiti tovrstne ovire z interaktivnejšim dialogom o skladnosti poslovanja, ponovni izgradnji mostov med različnimi deležniki ter učinkovitejšimi rešitvami poslovnih dilem.

Na dogodku gostimo:

  • Dominique Lamoureux, podpredsednik, Etika in družbena odgovoronost, Thales Group
  • Marie Romain, vodja področja skladnosti, GE, (Alstom)
  • Predstavnik za področje korporativnega nadzora poslovanja in preiskav, Petrol d.d.

Po uvodni predstavitvi dr. Sandre Damijan bo sledila diskusija, ki jo bo vodil Drago Kos, vodja delovne skupine OECD za preprečevanje podkupovanja v mednarodnih poslovnih transakcijah, ki je tudi vodil pripravo Slovenskih smernic korporativne integritete.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Dogodek bo trajal do 19.00 ure, nato pa bo sledilo druženje. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite na: cpoef@ef.uni-lj.si

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (oziroma najkasneje do 6. januarja 2017), zato si svoje mesto zagotovite že danes. Kotizacije ni. Za dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu: 01-5892-439.

Na dogodek ste vabljeni: Ambasadorji korporativne integritete in njihovi sodelavci, ki delate na področjih skladnosti poslovanja, prava in notranje revizije, strokovnjaki s področja skladnosti poslovanja in vodilni s tega področja, nadzorniki, vodilni v podjetjih, ki vas to področje zanima, predstavniki organov pregona in vsi vizionarji, ki želite okrepiti področje korporativne integritete in tako prispevati k izboljšanju poslovne prakse v slovenskem gospodarstvu.
  • V. Popoldne za korporativno integriteto

Slovenska korporativna integriteta

Ekonomska fakulteta UL

Kardeljeva ploščad 17

1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Maša Madon

E: cpoef@ef.uni-lj.si

T: +386 (0)1 5892 439

I: www.korporativna-integriteta.si© Slovenska korporativna integriteta, 2014. Vse pravice pridržane.