VI. Popoldne za korporativno integriteto

02.06.2017

Vabimo vas, da se nam pridružite na VI. Popoldnevu za korporativno integriteto v poslovni praksi. Tokratna tema je: »»Kakšen je položaj davčnih oaz? Ali in kako korporacije in menedžerji prikrivajo svoje premoženje? Dokazi iz prakse.«

Kdaj? 13. junij 2017 ob 17. uri

Kje? Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani v Lila dvorani, Kardeljeva pl. 17

Organizatorji: Ekonomska fakulteta ter PwC Slovenija, ambasador korporativne integritete.

Nekateri politiki, kriminalci, znane osebnosti in poslovneži uporabljajo skrivne poti v davčnih oazah. Prikrivanja in mahinacije, skriti finančni posli, prodaja finančne tajnosti, kršitve zakona, korupcija so samo nekatere metode, ki jih je odkril Mednarodni konzorcij preiskovalnih novinarjev v dolgoletnih preiskavah. 
Na VI. Popoldnevu za korporativno integriteto bomo govorili o načinih, ki jih podjetja, kot so Apple, Microsoft in podobni uporabljajo kot skrivne poti v davčnih oazah. In kako vse to vpliva na nas? Kako se lahko spopadamo z izzivi, ki jih predstavljajo davčne oaze?«

Na dogodek so povabljeni: 

 Prof. Ronen Palan, oddelek za mednarodno politiko na City University London. Eno od njegovih glavnih področij raziskovanja so davčne oaze. 
 Damjan Režek – pomočnik direktorja UPPD.
 Ivan Simič – davčni strokovnjak, sprva kriminalist na Upravi za notranje zadeve, kasneje generalni direktor Davčne uprave Republike Slovenije, predsednik Nogometne zveze Slovenije ter posebni svetovalec finančnega ministra Republike Srbije in direktor Davčne uprave Republike Srbije. Odgovorni urednik revije o davkih DENAR in predsednik IOTA - Intra-European Organisation of Tax Administrations.
 PwC predstavnik s področja davkov (sheme prevar na področju davčne kriminalitete). 

Po uvodni predstavitvi bo sledila diskusija, ki jo bo vodila dr. Sandra Damijan, vodja Akademije za korporativno integriteto na Ekonomski fakulteti in vodja usposabljanj slovenskega odseka Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar. Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku. Prevoda ne bo.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Dogodek bo trajal do 19.00 ure, nato pa bo sledilo druženje. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite na: cpoef@ef.uni-lj.si
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (oziroma najkasneje do 11. junija 2017), zato si svoje mesto zagotovite že danes. Kotizacije ni. Za dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu: 01-5892-439.

 

  •  VI. Popoldne za korporativno integriteto

Slovenska korporativna integriteta

Ekonomska fakulteta UL

Kardeljeva ploščad 17

1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Maša Madon

E: cpoef@ef.uni-lj.si

T: +386 (0)1 5892 439

I: www.korporativna-integriteta.si© Slovenska korporativna integriteta, 2014. Vse pravice pridržane.