VII. POPOLDNE ZA KORPORATIVNO INTEGRITETO

19.01.2018

»Notranji revizor kot motor sprememb in kreativnosti znotraj organizacije«

Vabimo vas, da se nam pridružite na VII. Popoldnevu za korporativno integriteto v poslovni praksi. Tokrat bomo govorili o vlogi notranjega revizorja kot motorju sprememb in kreativnosti znotraj organizacije. Pomen notranjega revizorja kot strateške vloge. 

Kdaj? 25. januar 2018 ob 17h

Kje? Lila dvorana, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana 

Pogosto se notranja revizija osredotoča izključno na finančna področja in področja skladnosti, vendar pa so začela podjetja pri svojem poslovanju sprejemati in se soočati z vedno več tveganji. V podjetjih in organizacijah se soočajo s strateškimi in operativnimi tveganji, prav tako pa finančnimi in regulativnimi tveganji, pri katerih je notranji revizor lahko v vlogi strateškega svetovalca.

Na VII. popoldnevu se bomo pogovarjali o tem, kako se organizacije soočajo z "novim razmišljanjem", ki se pričakuje od notranje revizijske vloge v povezavi s strateškimi odločitvami in inovacijami. Sodobna vloga notranjega revizorja vključuje tudi podatkovno analitiko, nadzorne ukrepe za preprečevanje goljufij, kibernetski kriminal in druge pomembne funkcije.

Na dogodku bomo gostili:

· Margalit Sperber, notranja revizorka podjetja Tnuve, največjega izraelskega živilskega konglomerata. V zadnjih desetih letih je razvila filozofijo, da je potrebno namenjati pozornost ljudem, ki so za poslovnimi procesi. Interakcija, komunikacija in reševanje sporov so sestavni del organizacijskih izzivov in so zato jedro revizijskega dela.

·Katja Pogač, partnerica in vodja revizije v Grant Thornton. Od leta 2005 je pooblaščena revizorka in od leta 2007 tudi davčna svetovalka, članica ZDSS. Posebej aktivna in izkušena je na področju revizije,računovodstva, skrbnih pregledov in davčnega svetovanja. Njen portfelj strank med drugim obsega družbe, ki se ukvarjajo s trgovino na debelo in drobno, s transportom in logistiko, proizvodnjo ter z drugimi dejavnostmi.

·dr. Jurij Žurej, MBA, od decembra 2016 prokurist Droge Kolinska, kjer je bil pred tem direktor pravne službe. V svoji karieri je med drugim opravljal tudi funkcijo direktorja Smučarske zveze Slovenije in direktorja Urada za intelektualno lastnino. 

·Robert Serec, MBA, predsednik uprave Pomurskih mlekarn.

Po uvodni predstavitvi bo sledila diskusija, ki jo bo vodila dr. Sandra Damijan, vodja Akademije za korporativno integriteto na Ekonomski fakulteti in vodja usposabljanj slovenskega odseka Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prevoda ne bo.


Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Dogodek bo trajal do 19.00 ure. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite na: cpoef@ef.uni-lj.si

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (oziroma najkasneje do 23. januarja 2018), zato si svoje mesto zagotovite že danes. Kotizacije ni. Za dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu: 01-5892-439.

Slovenska korporativna integriteta

Ekonomska fakulteta UL

Kardeljeva ploščad 17

1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Maša Madon

E: cpoef@ef.uni-lj.si

T: +386 (0)1 5892 439

I: www.korporativna-integriteta.si© Slovenska korporativna integriteta, 2014. Vse pravice pridržane.